Annspan’s Kitchen Nightmare

Dramatikk! På nivå med Writer’s Guild Strike i USA i 2007, da våre favorittserier på TV (ja, TV, ja) brått stoppet før sesongen var ferdig, og det gikk vinter og votter før de skrivende igjen skreiv og serier kanskje kom tilbake!

Annstab-streikMen altså – Annspan har vært utsatt for streik! Hele den skrivende staben i Moderskipet gikk ut i streik i september, med helt uhørte og ubetimelige krav. Det starta faktisk med en langvarig gå-sakte-aksjon, som etterhvert utviklet seg til innleverte manus på ren googlenorsk. Annspan tuller ikke.

Eksempler:

Vel, folkens, når kommer Annspan med en ny oppdatering av denne endeløse oppussingsprosjektet? Mild Jesus skal Annspan aldri skje??

Annspan kan neppe forventes å holde OPP dette stoffet!

Hjelpe seg selv, Annspan skriver og skriver, men aldri virkelig kommer til det punktet. Vi forstår ikke, har Annspan flyttet eller ikke??

Kom på Annspan! De vet ikke engang gulvet som er lagt!

Dere skjønner?

Sånt gåkke an, tenkte Annspan, samlet staben, benyttet styringsretten, og bestemte at Google trænslejt skulle avinstalleres fra alle datamaskinene. Og da gikk jaggu Annstab til streik! Htseh! Makan! Annspan svarte selvsagt med lockout, ikke sett i Norge på årevis, og aldri sett i Moderskipet overhead! Dere kan tenke dere. Det ble en hard høst, for å si det sånn. Utsatt for ytre press fra horder av leserne, kom imidlertid partene i dialog, og med løfte om lakriskick, juleøl med sjokoladesmak, blinkende julelys og tillatelse til å sovne fra Netflix gjentatte ganger i arbeidstida, kom staben endelig igjen i arbeid.

Dermed, endelig, hurra! – et nytt bidrag:

Altså. Kjøkken! Annspan hadde store ambisjoner!

Annspan vil bare minne om utgangspunktet:
Kjøkken høyre. Foto: Finn.no

Kjøkken venstre. Foto: Finn.no

Kjøkken. Foto: Finn.no(Foto: finn.no. Annspan håper det er ok.)

Annspan forelsket seg umiddelbart i Evalet og de fine håndtakene på skap og skuffer. Og gulvbelegget! Litt av drømmen var å sette inn et gammalt kjøkken sånn anno dengang, med skrå overskap og skyvedører og all den jazzen.

Fade in. Recap. Adventsreprise fra sommer 2013. Les mer: Ikke skap deg!

Puh. Annspan får tilbake de hete følelsene av hvor i all verden skal Annspan begynne!? Annspan fikk forslag om å beholde alt som det var. Meh. Annspan fikk også forslag om å kjøpe et brukt kjøkken på Finn. Der kunne det være gode kupp å gjøre og mye penger å spare. Mnja. Annspan trålet litt, men motet sank endel ved tanken på måling, besiktigelse, nedriving, flytting, ombygging, tilpasZzzzzzzz. Mnei. I tillegg kom det gode argumentet fra Annspans andre bistandsminister, Generalen: Husker ikke Annspan hvordan det var på Generalens gamle kjøkken, med skeive og trange skapdører med rykk-og-napp-gli, trange skuffer som må lirkes i og skyves og ristes og dyttes og… Jo! Annspan huska! Neinei!

Hotflash! Det enkleste er nok helt nytt kjøkken! Annspan løp til tegnebrettet!

KJK tegning

Annspan har noen tips til dem som skal tegne nytt kjøkken:
1) Mål
2) Mål riktig.
3) Still kontrollspørsmål som: Lar det seg gjøre å sette inn et 60 cm bredt skap når det bare er tilgjengelig 40 cm?
4) Mål igjen, denne gangen helt riktig.
5) Still kontrollspørsmål igjen: Hallo, er det virkelig mulig å putte inn så mye kjøkken på den plassen som fins?
6) Harru huska røret til vifta? Hallo?

Når alt er helt, helt riktig målt og tegninga stemmer, rykk tilbake til start eller gå like i fengsel. Hent inn hjelp. Vær for all del edru. Flytt unna alt knuselig. Annspan tuller ikke. Benytt nødvergeretten. Fordi. Det verste står igjen, nemlig: IKEA-kjøkken-kø-luke-kjerring-helvetes-dritt.

Annspan orker ikke gå inn i alle de rundene som måtte til med kø, feil, lite hjelp, dårlig hjelp, for tidlig ute, for seint ute, utsolgt.. og anbefaler et godt måltid og pusteøvelser i forkant av å gå løs på IKEAs kjøkkentegneprogram. Annspan fikk det nå iallefall til etter noen forsøk, og her er et eksempel fra den perioden Annspan fortsatt trodde kjøkkenet var 20 cm lenger enn det var:
KJK tegning ikea-2

Ganske bra, eller hva? Og: Happiness on the bright side! («Lykken står den kjekke bi», Google translate, red. anm.)

For mens alt dette foregikk hadde håndverkerne lagt ferdig parketten, og var klar til både å hente det ferdigutleverte kjøkkenet og sette det opp.

Se bare her: Parkett! Innsyn til kjøkken, gjennom gangen, fra stua!

KJK parkett

Hjelpe Annspan så mye som må pakkes ut, settes sammen og ordnes for kjøkkenbygging! Godt det er folk til denslags!
KJK stæsj2

KJK stæsj

Og se, her er sannelig et glimt inn til leilighetens eneste gjenværende lukkede rom, soverommet, til venstre. (Jada, det finnes selvsagt også et bad. Ikke pirk!)

KJK bygger

Ferdig Annspankjøkken sett fra Annspanstua!
KJK ferdig frastue

Skråblikk (jøsses, veldig skrått også!) på ferdig kjøkken!
kjk ferdig_

Men akk ove, hvor lenge var Annspan i paradis? Denne håndverkeren, la oss kalle ham Pastis, vakke helt skuddsikker når det gjaldt å legge fliser. Så de måtte ned igjen. Han ble ikke glad. Særlig ikke når Keyserinnen, Annspans uforlignelige byggeforkvinne, forlangte at han måtte sette dem opp på skikkelig vis igjen. Da tok han sitt hatt og gikk, gett, med en tredel av totalsummen utestående. Godt å være kvitt! («Good riddance!», Google translate, red. anm.)

Såh! Da ble det seende slik ut til slutt langs benken. Annspans synes jo det har sin sjarm, selv om det vel må fikses opp i etterhvert.
kjk nofliser

Og mens dere venter på den stårrin, værsågod, et rykende ferskt bilde av hele staben samlet rundt kjøkkenbordet:

KJK des14

Annstab, i en sjelden pause, diskuterer hvorvidt julestjerna i vinduet kommer til å ta fyr, og hvor riktig det var av produsenten å lage også ledninga lilla. Annstab til høyre er for, Annstab til venstre temmelig imot.

____
Som vanlig, stor takk til Keyserinnen, uten hvis hjelp Moderskipets kjøkken hadde blitt et mye større mareritt. Takk også til Generalen, som helt på egenhånd valgte ut passende hvitevarer, som Annspan bare trengte møte opp, nikke til og betale for. Ingen skal si at ikke Annspan er selvstendig 😀

2 tanker på “Annspan’s Kitchen Nightmare

  1. Kjempeflinke Annspan! Denna genneralen – hvem er det? Og Luk-helvetes-kjerring-dritt – har a fløtta til IKEA?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s